Змейова песен – Галина Димитрова

 

Представи си, че само час, след като се родиш, се оказваш сам в тъмна нощ, насред пусто поле.

Представи си, че всеки път, щом излезеш навън, чуваш гласа на отровни треви, които те викат.

Виждаш насън заклинания.  С тях наяве променяш света.

Изведнъж те връхлита прокоба и политаш надолу. Още миг и ще се разбиеш в пръстта… но изчезваш безследно, пред очите на изумения град.

Виктор Леон, тринайсетгодишен сирак, потъва в страшно приключение сред Долната Земя. На помощ пристига единствената му приятелка – Мери Гигенбаум, и двамата се отправят на пътешествие, осеяно с чудовища, магия, проклятия и благослов, за да открият истината за себе си и своето минало. Може би силата на Виктор не е съвсем невинна и чудовищата живеят в самия него…

– Ще бягате ли, г-н Леон? Виждам, че сте открили малката ми загадка. Да-а, подредете буквите и вратата ще се отвори. Само че ви предупреждавам – един грешен опит и ще се залости завинаги, а вие ще останете в компанията на тази красавица. Това е черна вдовица. Само че мъъничко пораснала – гласът на вещицата премина в хриптене. – Отровата и́ е петнайсет пъти по-силна от тази на гърмяща змия. Знаете ли, тя храносмила плячката извън тялото си. Целувката и́ ще втечни вътрешностите ви. А после – тя се ухили, – после ще ги изсмуче. Зрелищно, нали? Неслучайно е най-таченият домашен любимец на Божилак.

Редактор: Явор Цанев

Художник: Галина Димитрова

Предпечат и оформление: Явор Цанев

ISBN 9786197604047

294 стр.

цена: 19,90 лв.

Поръчайте от автора ТУК.